Canviar la contrasenya wifi de l’encaminador

Què faríem sense wifi? Un invent meravellós que ens ha salvat la vida en centenars d’ocasions. I, si no ens ha salvat la vida, almenys ens ha alliberat de l’avorriment i ens ha permès treballar des de casa o connectar-nos a diferents dispositius molt còmodament. Per això, el primer que fem quan ens instal·len fibra a casa és preguntar la contrasenya de la xarxa wifi, per accedir-hi des de qualsevol dels nostres dispositius.

En aquesta entrada et volem explicar precisament com pots canviar la contrasenya del teu encaminador Virgin telco si ho necessites.

Canviar la contrasenya wifi de l’encaminador

Passos per canviar contrasenya de l’encaminador

En primer lloc, et recomanem que no canviïs la contrasenya del teu encaminador. I ho fem per dues raons fonamentals:

  1. 1. Perquè ja t’oferim una contrasenya que et garanteix uns paràmetres de seguretat alts. Moltes vegades, per comoditat, escrivim contrasenyes de l’estil “12345” i són molt insegures.
  2. Porque te dejamos escrita la contraseña en tu router. Es una forma de que no la pierdas y que sepas siempre donde buscarla2. Perquè et deixem escrita la contrasenya al teu encaminador. És una manera de no perdre-la i de saber sempre on buscar-la.

En tot cas, si per alguna raó vols canviar la clau de la teva xarxa wifi a Virgin telco, el que has de fer és anar a nostra àrea privada o bé a la nostra app. Indica-hi les teves dades de client, clica el teu servei wifi i ves a “Les teves claus wifi”.

Important. Com ja saps, en els encaminadors que instal·la Virgin telco sempre oferim wifi amb doble banda: amb 2,4Ghz i amb 5Ghz. Pots canviar la contrasenya només per a una d’aquestes xarxes wifi o bé pots posar la mateixa contrasenya per a totes dues xarxes.

Si decideixes tenir contrasenyes diferents, a dalt de tot sempre veuràs el nom de la xarxa de la qual modificaràs la clau. Toca “Desa” i ja estarà canviada.

Per què hauries de canviar la contrasenya del teu encaminador?

Com hem indicat més amunt, no recomanem que canviïs la contrasenya del teu encaminador de Virgin telco. Ara bé, si creus que has pogut patir alguna mena d’atac o creus que algun dispositiu que no és teu s’està connectant a la teva xarxa wifi sense permís, en pots canviar la clau com a mesura de seguretat.

Novament insistim en la necessitat que la nova clau sigui robusta. És a dir, que ningú pugui endevinar-la o que un programa no pugui generar-la de manera senzilla. És per això que et recomanem que la contrasenya del teu wifi:

  1. Tingui més de vuit caràcters
  2. Contingui lletres i nombres
  3. Combini majúscules i minúscules
  4. Contingui algun caràcter especial, com ara *$%#
  5. No vagis al que és més fàcil, a posar-li el nom de la teva parella, dels teus pares o dels teus fills. No recorris tampoc a dates especials.

Com puc canviar el nom de la meva xarxa wifi?

Una altra de les opcions que et donem des de l’àrea privada o des de l’app de Virgin telco és que canviïs el nom de la teva xarxa wifi. Si vols personalitzar-la al teu gust, pots fer-ho molt ràpidament.

Només has d’anar al servei de wifi i tocar > Canvia els noms de les meves xarxes. Pots canviar el nom tant de la teva xarxa de 5Ghz com de la de 2,4Ghz. A l’app veuràs que es diuen igual, però al final hi posem un “5G” per distingir-les. Et recomanem que facis el mateix:

On puc mirar la contrasenya del meu encaminador

Si no recordes la contrasenya, és tan fàcil com anar fins a l’encaminador de Virgin telco. T’hi deixem sempre, en un adhesiu, la teva contrasenya wifi escrita. D’aquesta manera, sempre la tens a mà. I si ve algun amic a casa o canvies de telèfon intel·ligent, és tan senzill com mirar-la aquí.

De manera que el primer que et recomanem és que la busquis aquí. Si no l’has canviada, gira el teu encaminador de Virgin telco i hi trobaràs la clau de la teva wifi.

En cas que hagis modificat la contrasenya i no la recordis, pots anar a la nostra app o a la nostra àrea privada. Entra a la teva connexió wifi i clica Les teves claus wifi. Des d’aquí pots posar una nova clau que sigui més fàcil de recordar (però, compte!, que sigui també segura):

Les millors ofertes de fibra

I en cas que t’interessi contractar les nostres tarifes barates de fibra o de fibra i mòbil, et deixem que hi facis un cop d’ull ;)

No ets client?

Truca'ns:

900 815 540

De dilluns a diumenge de 9.00 a 22.00.

Contacta amb nosaltres

També podem parlar pel whatsapp

747 474 747
De dilluns a divendres de 9.00 a 22.00.
Dissabtes de 9.00 a 14.00.

O contacta amb nosaltres a través de:

Atenció al client 900 840 280
Atenció des de l'estranger 688 688 225

De dilluns a divendres de 9.00 a 22.00.
Dissabtes de 9.00 a 14.00.
Servei tècnic: 24h/365.