Com funciona la dual SIM? A Virgin telco t’ho expliquem

Com funciona la dual SIM? A Virgin telco t’ho expliquem

Segur que en més d’una ocasió has sentit a parlar de les dual SIM o doble SIM quan es tracta d’un telèfon mòbil o telèfon intel·ligent. De fet, en les especificacions tècniques de la majoria dels terminals se sol indicar si el dispositiu ofereix o no dual SIM, una funcionalitat molt valorada per molts usuaris. En aquesta entrada t’explicarem què és exactament una dual SIM i quins avantatges t’ofereix.

Comencem pel que és important: què és una dual SIM? És la possibilitat de tenir en un mateix telèfon dos números de telèfon diferents.

Com funciona la dual SIM? D’una manera molt senzilla. Necessites tenir dues SIM diferents, una amb cada número de telèfon. Si un terminal mòbil permet aquesta funcionalitat, quan li treus la safata on col·loques la SIM, veuràs que té espai per a dues SIM.

En aquesta safata s’indica clarament SIM 1 i SIM 2. La SIM 1 sol ser una targeta amb format nanoSIM, mentre que la SIM 2 és més gran, té format microSIM. Per què les mides de les SIM són diferents? Doncs per una raó molt senzilla i molt pràctica alhora: si no has de fer servir una segona targeta SIM, en aquest espai pots posar-hi una targeta microSD per ampliar la capacitat d’emmagatzematge del terminal.

Com sé si el meu terminal té dual SIM

El més senzill és mirar les especificacions del terminal mòbil que vols comprar. En la nostra botiga de telèfons intel·ligents, per exemple, ja indiquem en les fitxes de cada telèfon intel·ligent si porta dual SIM o no.

Si hace tiempo que lo has comprado y no estás seguro, es tan fácil como abrir la bandeja donde tienes la SIM y comprobar si tienes dos ranuras o solo una.

Si fa temps que l’has comprat i no n’estàs segur, és tan fàcil com obrir la safata on tens la SIM i comprovar si hi ha dues ranures o només una.

L’altra opció és entrar a la “Configuració” del teu terminal. Accedeix a Connexions > Administrador de targetes SIM i hi veuràs un menú semblant a aquest (pot variar segons el terminal i la versió d’Android que tinguis):

Aquí pots veure si tens una sola SIM funcionant o bé totes dues, i establir una targeta SIM principal. Això és molt important, perquè la dual SIM et permet rebre trucades de tots dos números, però només et permet connectar-te a Internet amb les dades d’una única SIM. De manera que has d’indicar quina targeta SIM és la que utilitzarà dades mòbils.

El mateix per fer trucades. En aquesta part del menú has d’indicar amb quina targeta SIM vols fer les trucades o bé enviar SMS.

És a dir, la dual SIM et permet no perdre trucades de cap dels teus números. Però, a efectes pràctics, el teu terminal necessita saber amb quin número fer trucades, enviar SMS o connectar a Internet. De manera que has de triar quina SIM prefereixes.

A més, en el menú de configuració també pots indicar si vols que la teva dual SIM estigui sempre activa o bé, per exemple els caps de setmana, prefereixes tenir només un número i una SIM funcionant.

Quines menes de dual SIM hi ha?

Hi ha tres menes diferents de dual SIM. Depèn del tipus de telèfon intel·ligent que tinguis. Te n’expliquem detalladament les tres opcions:

 1. Dual SIM Passiva: per dir-ho de manera directa, és voler i no poder. No és la solució ideal perquè, encara que tens les dues SIM a dins del teu telèfon intel·ligent, només estarà funcionant una de cada vegada. És a dir, no podràs rebre trucades dels teus dos números alhora, per posar-ne un exemple. Només està funcionant una de les targetes. L’avantatge és que, com que tens les dues SIM al teu telèfon intel·ligent, pots triar a cada moment, des del menú de configuració, quin número vols fer servir per trucar, rebre dades o navegar per Internet.
 2. Dual SIM Activa o Dual Call: és un pas més que en l’anterior tipus de dual SIM, perquè en aquest model totes dues targetes sí que estan funcionant alhora. D’aquesta manera, podràs rebre o fer trucades amb els teus dos números des d’un mateix terminal. Pel que fa a les dades mòbils, només funcionaran en una única SIM, en l’altra estaran desactivades.
 3. Dual SIM Standby: és una doble SIM que et permet també trucar o rebre trucades amb els teus dos números des d’un mateix telèfon. Però, quan reps una trucada en una de les teves SIM, l’altra es queda en stand by, no estaria funcionant. Com en el cas anterior, la connexió a Internet només es pot fer des d’una SIM.

Avantatges de la dual SIM

Utilitzar una dual SIM té diversos avantatges. Intentem resumir-ne els més evidents:

 1. No has d’anar carregant dos terminals mòbils diferents. Moltes vegades ja ens costa saber on tenim el nostre telèfon i encara més anar pendents de dos dispositius, estar carregant-ne la bateria, dur més pes a la bossa o a les butxaques dels pantalons... Tot és més senzill i pràctic.
 2. Si tens dos números de telèfon, per exemple un de personal i un de feina, pots atendre totes les trucades des d’un mateix terminal. No perdràs cap trucada que et facin, perquè les rebràs totes al mateix dispositiu.
 3. És molt fàcil gestionar quin número utilitzes en cada moment per trucar i navegar. A més, si el cap de setmana vols desconnectar la teva targeta SIM, és molt fàcil deshabilitar aquesta funcionalitat. D’aquesta manera, quan toca separar la teva vida personal de la laboral, ho pots fer des de la configuració del terminal.
 4. Si viatges a l’estranger i decideixes contractar una SIM de prepagament per navegar i trucar en aquest país a un cost adequat, pots fer-ho i assegurar-te de no perdre les trucades importants dels teus amics o familiars.
 5. Tenir dos whatsapps diferents en un mateix telèfon.

WhatsApp i dual SIM, es poden tenir dos WhatsApp al mateix mòbil?

Ja hem vist en els avantatges de tenir una dual SIM que una de les opcions és disposar de dos WhatsApp en un mateix telèfon. És a dir, podries tenir un WhatsApp específic per a cada un dels teus números mòbils.

Ves a Configuració i busca l’opció que et permet instal·lar una segona còpia de WhatsApp. L’opció en el menú dependrà de la marca del teu mòbil:

 • Samsung: Missatgeria dual
 • Xiaomi: Apps duals
 • Oppo i Realme: Clonador d’aplicacions
 • Huawei / Honor: App Bessona
 • OnePlus: Aplicacions paral·leles

Aquí pots veure un exemple del menú de configuració d’un Samsung:

I aquí pots veure l’exemple de la configuració d’un Huawei:

En aquest moment es crearà a les teves aplicacions una nova icona amb el Whatsapp una mica diferent, ja que té dos cercles a sota amb un fons taronja:

Entra a la icona d’aquest “nou WhatsApp” i inicia sessió. Un cop ho hagis fet, començaràs a rebre les notificacions dels teus dos números de telèfons. Això sí, totes dues aplicacions funcionaran de manera independent, no es barrejaran en una mateixa aplicació els missatges, les imatges o els vídeos que t’enviïn als teus dos números de telèfon. Així, si tu vols enviar un missatge, hauràs de seleccionar des de quin d’aquests dos Whatsapps vols escriure.

Telèfons mòbils amb dual SIM

Com ja t’hem indicat abans, hi ha un munt de terminals que ja t’ofereixen la funcionalitat de la dual SIM. En els Android pots trobar la doble SIM a moltíssims models de Samsung, Xiaomi, Oppo, ZTE, Vivo o Honor. En convidem a fer un cop d’ull als nostres mòbils a bon preu amb dual SIM..

D’altra banda, una altra de les marques de telèfons intel·ligents més venudes a escala mundial, Apple, no ofereix una dual SIM física. Si vols fer servir dos números de telèfon diferents en un iPhone, has de tenir una eSIM. Es tracta d’una SIM digital, no física, que no està disponible a tots els operadors.

Concretament, en els models iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro, iPhone 13 i iPhone 13 mini tens dues opcions: o bé fer servir una nanoSIM (targeta física) i una eSIM, o bé tenir dues eSIM. Models anteriors, com els iPhone 12, iPhone 11, iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR, només et deixen la primera opció, tenir una nanoSIM i una eSIM. A més, has de tenir instal·lat iOS 12.1 o una versió més actualitzada.

No ets client?

També podem parlar pel whatsapp

De dilluns a divendres de 9.00 a 22.00.
Dissabtes de 9.00 a 14.00.

Truca'ns de franc:

900 869 844

De dilluns a diumenge de 9.00 a 22.00.

Contacta amb nosaltres

També podem parlar pel whatsapp

688 722 400
De dilluns a divendres de 8.00 a 22.00.
Dissabtes de 9.00 a 14.00.

O contacta amb nosaltres a través de:

Atenció al client 900 840 280
Atenció des de l'estranger 688 688 225

De dilluns a divendres de 8.00 a 22.00.
Dissabtes de 9.00 a 14.00.
Servei tècnic: 24h/365.